Maatalous

Viljelijöistä kauppiaiksi - amerikkalainen Maplehurst Farms vuokrasi omat pellot ulkopuoliselle ja keskittyy nyt vilja-, siemen- ja tuotantopanoskauppaan

Maplehurst Farms on Illinoisin osavaltiossa sijaitseva perheyritys, jonka 1900-luvun alussa vilja- ja lypsykarjatilana alkanut toiminta on laajentunut voimakkaasti ja keskittynyt sittemmin tuotantopanoskauppaan sekä kuljetusbisnekseen.
Tapio Vesterinen
Tilan ensimmäinen karjasuoja vuodelta 1914 on säästetty ja se sijaitsee nyt ainoana alkuperäisenä rakennuksena nykyisen tontin keskellä.

Irlantilaista alkuperää oleva James Carmichael perusti maatilan Rochelleen vuonna 1877. Aluksi viljelyksessä oli noin 32 hehtaaria viljaa ja navetassa muutama lypsävä lehmä. Toiminta laajeni sukupolvenvaihdosten myötä 1950-luvulle asti karjatilana, mutta sitten tilan kolmas sukupolvi teki tuotantosuunnan muutoksen puhtaaksi viljatilaksi.

Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk Kirjaudu sisään
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan jutun kirjautumalla sisään.
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk
Aiheeseen liittyvät artikkelit