Maatalous

Farmi-aisti-mittausasema – LoRa-verkkoa hyödyntäen

Farmi-aisti on uudentyyppinen mittausasema, joka perustasolla toimii sääasemana ja on laajennettavissa mittausasemaksi lisäämällä kokonaisuuteen erilaisia antureita. Kansainvälisin komponentein Salossa rakennettu Farmi-aisti on mielenkiintoinen tulokas maatilan seuranta- ja mittaustiedon hallintaan.
Jussi Knaapi
Jari Hakkarainen esittelee Farmi-aistin kokonaisuutta ja vaihtoehtoisia malleja. Kädessä näkyy LoRa-radioyksikkö, joka sijoitetaan ulkokäytössä valkoisen suojakuoren sisään.

Farmi-aisti on hyvä esimerkki siitä, miten hankemaailman ideoinnilla saadaan myös konkreettisia tuloksia. ”Salon seudulla oli valmiina informaatioteknologian osaamista, ja FarmiData-hanke haki aktiivisesti uusia mahdollisuuksia maatalouden digitalisaation edistämiseen”, kertoo hankekoordinaattori Olli-Pekka Ruponen. FarmiData-hankkeessa oli mukana Datasense, HAMK, Digita ja Toivon Tila.

Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk Kirjaudu sisään
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan jutun kirjautumalla sisään.
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk
Aiheeseen liittyvät artikkelit