Maatalous
YEN-satokilpailu 2018

YEN-satokilpailu 2018 - Juuristossa sen salaisuus

Viljelymenetelmäkokeemme Loimaalla osallistui ensimmäistä kertaa brittiläiseen YEN-satokilpailuun. Syysvehnäpainotteisessa kisassa ei kevätviljoilla tietenkään pärjätty, mutta tähtäin olikin aivan toisaalla – haimme oppia ja uusia ajatuksia. Niitä myös löytyi ripakopallinen.
Jussi Knaapi
Maltaaksi viljelty RGT Planet antoi YEN-lohkolta 5,5 tonnin sadon ja oli laadultaan sopiva maltaaksi. Sadonmuodostusta ajatellen tähkiä olisi pitänyt olla enemmän, ja huomio kiinnittyykin seuraavaksi kylvön onnistumisen tekijöihin. Nyt tähkiä oli alle n. 350 kpl neliöllä, tavoitteena oli lähes tuplamäärä. Yksinkertainen A4-arkki auttaa arvioinnissa.

YEN-viljakisaan osallistui 202 joukkuetta, joista varsin monella oli sponsorina jokin maatalouskemian ja/tai viljelyneuvonnan taho. Iso-Britannian ohella joukkueita oli myös muualta Euroopasta – Pohjoismaista mukana oli tanskalaisia ja Koneviestin joukkue. Kevätohrajoukkueita oli 7 kappaletta ja voittajan tulos oli 7,9 tn/ha.

Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk Kirjaudu sisään
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan jutun kirjautumalla sisään.
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk
Aiheeseen liittyvät artikkelit