Maatalous
Pikakokeilu Cat TH 3510D

Cat TH 3510D -kurottaja on varustettu lukkiutuvalla momentinmuuntimella — vetää ja kurottaa

Traktoriksi rekisteröidyllä ja kuljetustyöhön sopivalla voimansiirrolla varustetulla kurottajalla voidaan vetää perävaunua myös maantiellä. Varsinkin paalien keräyksen tehokkuus nousee, kun samalla koneella voidaan tehdä kuorma ja tuoda se talouskeskukseen tai varastopaikalle. Catin kurottajiin on saatavissa lukkiutuvalla momentinmuuntimella varustettu voimansiirto, jonka hyötysuhde ja vetoteho ovat paremmat kuin perinteisellä muuntimella.
Uolevi Oristo
Kuvassa olevan kuorman paino on yli 16 tonnia, mikä on noin kaksi kertaa kurottajan painon verran. Perävaunussa on poljintoimiset jarrut sekä paineilmalle että hydrauliikalle, minkä ansiosta kuormaa voisi olla enemmänkin.

Catepillarin D-sarjan kurottajamallistoon kuulu 4 erilaista mallia, jotka erottuvat toisistaan sekä tehoiltaan että varustelultaan. Mallin tyyppinimen kaksi ensimmäistä numeroa kertovat nostokyvyn ja seuraavat numerot suurimman nostokorkeuden lähimpään metrimäärään pyöristettynä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää