Maatalous

Valumat hallintaan - Tekniikka avuksi

Peltojen fosfori- ja typpipäästöt ovat olleet kuuman keskustelun kohteena. On jopa suositeltu kynnön palauttamista jo suorakylvössä oleville pelloille. Loimaan kentän koetulokset todistavat kuitenkin toista – viljelytekniikkaa pitää kehittää, mutta paluu kyntökulttuuriin lisäisi ympäristöpäästöjä.
Vertikaalikiekon hienous piilee siinä, että se rikkoo tiivistymän, sekoittaa maata, mutta jättää sängen ehyeksi. Tekniikkaa saa myös kylvölannoittimiin.

Koneviestin suorakylvökenttä Loimaalla on ollut hyvä paikka testata erilaisten viljelytapojen toimivuutta myös ympäristömielessä. Kun samalla kentällä on mahdollista kynnön, minimimuokkauksen ja erilaisten suorakylvötekniikoidenkin suora vertailu, olemme oppineet yhtä ja toista.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää