Maatalous

Pelloissa on eroja - Maaperäskannauksen tuloksia

Päällisin puolin tasalaatuinen pelto ei olekaan niin tasainen kuin luulisi. Löysimme odotettuja eroja ja opimme myös uutta. Esittelemme tuloksia muutaman esimerkin kautta.
Veristech toimii hyvin myös olkisissa olosuhteissa ja nurmella. Mittaukset varmistivat, että suorakylvössä peltoon kertyy orgaanista ainetta enemmän kuin kynnössä.

Loimaan suorakylvökokeen alue on ollut koekenttänä vuodesta 2006 alkaen. Kentältä on otettu kattavia maanäytteitä 4 kertaan ja kevään 2016 Veristech-kierros oli siis 5:s kerta, kun alueen viljavuutta on kartoitettu. Lisäksi olemme kartoittaneet mikrobijakaumaa, biologista aktiivisuutta ja fysikaalisia ominaisuuksia. Suomesta tuskin löytyy toista yhtä tarkassa seurannassa ollutta koekenttää.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit