Maatalous
Vertailu Kurottajavertailu 2022

Kurottajien suunnitteluissa oli hyviä ja huonoja oivalluksia – pienikin yksityiskohta voi pitkässä juoksussa olla merkittävä

Testiseitsikkoa tarkasteltaessa esille nousi useita toiminnallisia ja käytettävyyteen liittyviä yksityiskohtia. Ohessa muutamia pieniä, mutta merkityksellisiä piirteitä.
Marcus Pasveer
Kaikki testin kurottajat oli varustettu kuormanhallintajärjestelmällä. Yleisin ratkaisu järjestelmän tilan esittämiseksi oli etulasin lähistölle asennettu valopalkisto. NH:ssa kuormituksen kehittymistä tarkastellaan sen sijaan mittaristoon sijoitetusta viisarinäytöstä.

Pidempi testijakso antoi mahdollisuuden tarkastella kurottajia hieman tarkemmin. Vaikka jokin tietty asia ei lyhyessä koeajossa alkaisikaan ärsyttää, niin pidemmän ajan kuluessa esim. jonkin tietyn katkaisimien sijainti saattaa alkaa kiristämään hermoa. Vertailun aikana on helposti mahdollista vertailla myös esim. ohjausjärjestelmien eroa, sillä koneesta toiseen hypätessä käytettävyys tulee nopeasti esille - osalla työskentely onnistuu saman tien, kun taas toisissa toimintoja joutuu miettimään. Sama pätee myös koneen ulkopuolisiin yksityiskohtiin - kun osa valmistajista on tehnyt koneensa yksinkertaisimmalla mahdollisella tavalla, niin toisissa asioita on todella mietitty. Lopputuloksena voi olla käyttöä ja kestävyyttä parantavia yksityiskohtia.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää