Maatalous
Vertailu Kurottajavertailu 2022

Kurottajia vertailtaessa hydrostaattinen voimansiirto keräsi pisteitä – momentinmuuntimessa kuitenkin omat hyvät puolensa

Kurottajaa valitessa osa ostopäätöstä on valinta eri vaihteistotyyppien välillä. Vertailu osoitti eroja todella löytyvän. Tärkeää onkin hahmottaa omat tarpeensa ja työtehtävät löytääkseen oikean vaihtoehdon. Mittasimme testiryhmältä mm. liikkeellelähtövoiman ja sitkeyden mäkikokeessa.
John Christensen
Merlo vetää perävaunua vankasti ylämäissä, sillä hydrostaattivoimansiirrossa on kaksi ajomoottoria, joita voidaan käyttää alle 15 km/h ajonopeuksilla.

Pyysimme valmistajia toimittamaan koneet testiin parhaimmalla saatavissa olevalla 40 km/h voimansiirrolla. Viisi konetta oli varustettu hydrostaattisella voimansiirrolla. New Hollandissa oli powershift-vaihteisto ja momentinmuunnin. JCB:ssä oli sekä hydrostaatti että powershift-vaihteisto.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää