Maatalous
Vertailu Kurottajavertailu 2022

Kurottajan ketteryydellä ja nopeudella on merkitystä käytännön työskentelyssä – näin verrattiin kurottajien työtehoa ja ketteryyttä

Kurottajilla työskennellään usein rajoitetuissa tiloissa. Ohjaamonäkyvyyden lisäksi myös ketteryydellä on oma roolinsa ahtailla pihoilla touhutessa. Työtehoa parantaa myös rivakka hydrauliikka. Myös nämä määreet mitattiin.
Marcus Pasveer
Bobcbatin puomin liikkeet olivat toiseksi ripeimmät Merlon jälkeen. Kääntöympyrä oli kuitenkin testiryhmän suuremmasta päästä.

Mittasimme koneiden puomin ja kauhan liikkeisiin kuluvat ajat saadaksemme selville työsyklin vaatiman ajan. Valitettavasti kaikissa koneissa ei ollut mahdollisuutta käyttää samaa kauhaa, koska pikakiinnikkeet olivat erilaisia. Tämä saattoi vaikuttaa tuloksiin jonkin verran. Bobcatilla ja Manitoulla mittaus tehtiin 407 kilon kauhalla, mutta Claasin ja Kramerin kauha painoi 645 kiloa.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää