Maatalous

Maanparannekokeessa olosuhteet pellolla ratkaisevia – näissä olosuhteissa levitys- ja muokkaustoimet suoritettiin

Maanparannekokeessa tehdyt syksyn 2018 levitys- ja muokkaustoimet suoritettiin hyvissä olosuhteissa. Sadonkorjuun jälkeen oli kylläkin saatu sadetta, mutta levitysviikon olosuhteet olivat maan muokkautuvuuden osalta hyvät.
Jussi Knaapi
Viikko levityksen jälkeen (21.9.2018) mittasimme levitystasaisuutta oheisen kuvan (EC-ja pH mittaus) mukaisesti pH-käsimittarilla ja johkolukumittarilla.

Kaikki irtovesi oli suotunut syvemmälle ja osin salaojiin. Pohjaveden tasoa osoittavat kohot olivat täysin pohjassa. Maan murustumisen osalta ei myöskään ollut ongelmia.

Ja juuri näin olosuhteiden pitääkin olla, kun pellolle levitetään maaparanteita tai lantoja. Jos kuivatuksen, pinnanmuotoilun tai vastaavien kanssa on ongelmia, on ne joka tapauksessa korjattava omina toimenpiteinään.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää