Maatalous
Kokeilu JCB 419S

Pyöräkuormaaja sopii mainiosti myös maatilakäyttöön – rivakka JCB 419S -kuormaaja on varusteltu käyttöön soveltuvaksi jo tehtaalla

JCB on harvoja valmistajia, joilta saa erikseen suoraan tehtaalta etenkin maatilakäyttöön varusteltuja pyöräkuormaimia. Testasimme 419S-mallia tämän kokoluokan pyöräkuormainten yleisimmissä maatalouden käyttökohteissa, eli apevaunun lastauksessa ja rehuaumalla.
Tuomas Anttila

Maatiloilla käytettävien kuormauskoneiden kirjo vaihtelee etukuormaintraktorista kurottajiin. Oma lukunsa ovat teleskooppipuomilliset pyöräkuormaajat. Viime aikoina suosiotaan ovat kasvattaneet myös perinteiset kuormaimet. Valintaan liittyy tilan tuotantosuunta ja omat työtottumukset. Tämä tuli esille Koneviestin numerossa 5/2021, jossa vertailimme kurottajaa sekä perinteistä ja teleskooppipuomillista pyöräkuormaajaa. Samalla kartoitimme tuottajien käyttökokemuksia kyseisistä laitteista.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää