Maatalous

Sampo – Mahindra projekti etenee - Intiassa riittää puitavaa

Riisin sadonkorjuuajan lähestyessä testierä Sampoja on matkalla kohti Intian tasankoja. Tarvetta kalustolle riittää, sillä maan peltoala on kokonaista 160 miljoonaa hehtaaria.
Kaikki oleellinen löytyy, hyttiä ja silppuria ei tarvita. Olkisadon erottelu vaatii kapasiteettia, sillä olki on puintihetkellä melko tuoretta. Kaikki olki kerätään visusti talteen karjan rehuksi. Huomaa myös tasavälein harvakseltaan istutetut riisit.

Puitavien kasvien kuten riisin ja vehnän osuus Intian peltoalasta on merkittävä. Pelkästään riisiä viljellään noin 40 miljoonalla hehtaarilla. Reilu puolet alasta viljellään perinteiseen tapaan eli kastelemalla. Vehnää viljellään noin 30 milj. hehtaarilla. Molempien kasvien sato korjataan leikkuupuimureilla. Intia on pienviljelmien maa, joten kaluston kokoluokkakin on pienehkö. Traktoreiden tyypillinen koko on 50 hevosvoimaa ja puimureilla liikutaan 3–4 metrin työleveydessä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi