Maatalous

Koneviestin viljelymenetelmä­koekentällä on käytössä moderni mittauslaitteisto – mittaustiedon hyödyntäminen viljelyssä on seuraava kehitysaskel

Osana tarkentuvaa peltotuotantoa pystytään erilaisin olosuhdemittauksin seuraamaan ja hallitsemaan sekä itse viljelyä että myös tuotannosta aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Sensoritekniikan huima kehitysvauhti avaa uusia mahdollisuuksia, mutta soveltaminen on vasta alussaan.
Jussi Knaapi
Viljelymenetelmäkokeeseen koottu Davis-mittalaitepaketti sisältää normaalia enemmän osioita. Toki alkuun lähdettiin vain perussääasemalla. CO2-mittauksen 3-kerroksellisuudella pyritään parempaan kaasujen virtauksen (flux) mittaukseen. Lehtikosteuden mittaus auttaa lehtilaikkutautien ennustamisessa. Sentek-maaperäanturit auttavat monien maaperäreaktioiden seurannassa. Watch Dog -miniloggerit ovat mukana useammalla ruudulla verrokkidatan keruussa.

Tässä artikkelissa esiteltävät Loimaan Viljelymenetelmäkokeessa käytössä olevat mittalaitteet ja niillä saadut tulokset tullaan tarkemmin esittelemään Koneviestin sivuilla lähitulevaisuudessa.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää