Maatalous

Parempaa ja laadukkaampaa apetta NIR-tekniikkaa hyödyntäen – säilörehun eräkohtaiset kosteusvaihtelut saattavat yllättää

Monen muun ohella NIR-alueen mittaustekniikka antaa välitöntä tietoa rehukomponenttien kosteudesta. Nyt tekniikkaa ollaan soveltamassa aperehun valmistukseen.
Jussi Knaapi
MTY Hanhikoskella on käytössä Pellon Feedline -automaattiruokinta, jossa on kaksi karkearehun syöttölinjaa – oljelle ja säilörehulle – sekä apesekoitin ja hihnaruokintalinja navettaan. Vaunuruokkijalla viedään rehut vasikoille rakennuksen toiseen siipeen.

Pellon Group Oy:llä NIR-tekniikka kiinnostaa, koska tiedossa jo on, miten paljon appeen koostumus saattaa vaihdella karkearehukomponentin kosteusvaihteluiden johdosta. Kesät, korjuuolot tai kasvustot kun eivät ole samanlaisia – säilörehun eräkohtaiset kosteusvaihtelut saattavat yllättää suuruudellaan.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää