Maatalous
Esittely ISOBUS-TIM

ISOBUS-TIM säätää nurmenkorjuussa optimaalisen ajonopeuden karhon koon ja kosteuden vaihdellessa – TIM sujuvoittaa korjuutyötä

Olosuhteet töissä vaihtelevat ja työkonetta rasitetaan eri tavalla työn eri vaiheissa. Kun yhdistelmän ajonopeutta säädetään automaattisesti rasittavuuden mukaan, kuljettajan ei tarvitse keskittyä seuraamaan, millä nopeudella työtä voidaan tehdä. Tällöin tukkeutumisriski pienenee samalla kun yhdistelmällä voidaan ajaa maksimi korjuunopeutta.
Seppo Pentti
Claasin Axion 850 -traktorissa on 265 hevosvoimaa. Täyden noukinvaunun kanssa jyrkässä ylämäessä traktorilla on kohtalainen työ kiskoa valmistajan sallima 31 tonnin maksimikuorma ja noukkia satoa kuormaan.

Isobus antaa mahdollisuuksia aivan uudenlaiseen ohjaukseen traktorin ja työkoneen välillä. Jotta TIM (Tractor Implement Management) -ohjausta voidaan käyttää, traktorissa ja työkoneessa pitää olla Isobus. Tämän lisäksi traktorissa pitää olla ohjelma, joka tukee TIM-sovellusta. Kyse on yksinkertaisuudessaan traktorin nopeuden säätämisestä työtilanteen mukaan, pysähtymisestä ja liikkeellelähdöstä. Traktorin ohjaajana toimii osaltaan työkone.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää