Maatalous

Oljet pellolla pelletiksi

Pelletöintikone on kooltaan ison kanttipaalaimen luokkaa, kipattavaan säiliöön koneen perässä mahtuu tavaraa noin 5 000 kg. Rumpu koneen päällä on pellettiseula. Rikkoutuneet pelletit menevät takaisin matriisipuristimeen. Pellettien koossa pysymiselle on tärkeätä oikea oljen kosteus, 15–20 %. Jos olki on liian kuivaa, siihen voidaan lisätä pelletöinnin yhteydessä vettä. Sitä varten koneessa on 900 l vesisäiliö. Pellettien läpimitta on n. 16 mm ja pellettikuutio painaa 600–700 kg.

Krone sai viime syksyn Agritechnicassa arvostetun kultamitalin uutuudestaan, oljen pelletöintikoneesta. Kone kantaa mallimerkintää Premos 5000.

Kesällä Krone järjesti esittelytilaisuuden, jossa pelletöintikone nähtiin käytännön töissä. Koneessa on noukinlaite aivan kuin paalaimessakin, mutta paalikammion sijaan siinä on matriisipuristin. Pelletit menevät 5 tn vetävään säiliöön.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit