Maatalous
Esittely New Holland CH 7.70

Olosuhteiden muuttuessa haasteellisemmiksi edut hybridipuimurin hyväksi vain kasvavat – uusi New Holland ei kaipaa kohlimia

Koneviesti pääsi kokeilemaan New Hollandin hybridipuimuria 10 hehtaarin verran luomuvehnän puinnissa hyvissä olosuhteissa.
Eemeli Linna
Osmo Koponen on puinut puimurillaan n. 260 ha. Viljojen lisäksi on puitu alsikeapilaa, puna-apilaa, hernettä sekä timoteitä.

Isojen valmistajien puimureiden tarjonta on jo pidemmän aikaa pyörinyt pääasiassa kahden eri konseptin ympärillä. On ollut puintikelan ja kohlinten yhdistelmiä – eli kohlinpuimureita – sekä rumpupuimureita. Rumpupuimureissa on käytetty valmistajasta ja mallista riippuen yhtä tai kahta puintirumpua ilman puintikelaa. Rumpupuimurit ovat omassa kokoluokassaan sekä puintitehon että hinnan suhteen, joten Suomen pelloilla näitä näkyy ainakin vielä melko vähän.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää