Maatalous
Esittely Horsch Leeb 2,2CS

Koneviesti tutustui Horschin uusiin maatalouskoneisiin – mielenkiintoisimpia uutuuksia ovat Leeb 2,2CS -nostolaiteruisku sekä Pronto DC -kylvökone

Horsch piti syyskuun alussa lehdistöpäivän pääkonttorillaan Schwandorfissa Saksassa. Leeb 2,2CS -nostolaiteruisku ja Pronto DC -kylvökone olivat Suomen kannalta mielenkiintoisimpia uutuuksia. Horsch luottaa omaan tapaansa tehdä asiat.
Eemeli Linna
Nostolaiteruisku Leebin vasemman sivusuojan alle on integroitu hinattavasta LT-mallista kemikaalien sekoitukseen ja kanisterien pesuun tarvittavat toiminnot. Imu- ja pesutoimintoja ohjataan sähköisellä ohjainpaneelilla. Sekä imu- että painesuodattimet ovat myös kannen alla, kuten myös paikat vähäisille työkaluille, hanskoille ja tarvikkeille. Luukun alla on myös kokoontaitettavat tikkaat.

Suomen markkinoiden kannalta Horschin suurimpia uutuuksia ovat nostolaiteruisku Leeb CS2,2 ja Pronto DC -kylvökone. Molemmissa näkyy Horschin oma tapa tehdä asiat. Nostolaiteruiskussa näkyy jo edellisistä malleista tuttu Leebin ajattelutapa, jossa puomi tuodaan hyvin alas mahdollisimman lähelle kasvustoa. Yrityksen mittausten mukaan vielä 5 m/s tuulennopeudella ja 25 cm:n ruiskutusetäisyydellä tuulikulkeuma on vain yksittäisiä prosentteja. Samasta syystä suutinväliksi on saatavilla 25 cm. Luonnollisesti myös puomiston korkeusautomatiikkaan on panostettu.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää