Maatalous
Esittely

Reiter Respiro R9 -karhotin esittelee uuttaa tekniikkaa karhotinmarkkinoilla – riski sadon mukaan päätyvistä epäpuhtauksista ja kivistä on pieni

Reiter Respiro on uusi tuote karhotinmarkkinoilla. Työkoneen suunnittelussa päätavoite on ollut puhtaampi rehu. Karhotin ensiesiteltiin Agritechnicassa 2019 ja Suomessa on ollut yksi kone käytössä tämän satokauden.
Seppo Pentti

Esittelyssä ollut hinattava Reiter Respiro R9 profi on joustava karhotin maastomuotojen suhteen. Molempien lohkojen alla on neljä pyörivää lautasta puolellaan, ne säätävät noukintakorkeutta automaattisesti, kun noukin joustaa maanpinnan mukaan. Tämä pienentää riskiä sadon mukaan päätyvistä epäpuhtauksista ja kivistä. Lautaset eivät harita vastaan käännöksessäkään, sillä ne pyörivät vapaasti. Laajapintaiset lautaset eivät aiheuta painetta pienelle alueelle nurmessa, minkä ansiosta vauriot kasvustolle ovat pienet.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää