Maatalous

Kibbutsi harjoittaa maataloutta ja teollista tuotantoa - 420 millin sivuelinkeino

Israelilainen Tama on kasvanut nopeasti paalausverkkojen globaaliksi markkinajohtajaksi. Pääkonttori on Mishmar Ha’ Emek -kibbutsissa, joka on toinen yrityksen omistajista. Taman toiminta on kuitenkin maailmanlaajuista, ja tuotantolaitoksia on myös Israelin ulkopuolella.
Mishmar Ha’Emek -kibbutsin viiden robotin navetta on valmistunut vuonna 2005. Seiniä ei tarvita, sillä kuumuus on suurempi ongelma kuin kylmyys. Kuivikkeita ei käytetä, sillä kuivunut lanta muistuttaa sahanpurua.

Israelilainen paaliverkkojen ja paalauslankojen valmistaja Tama on aloittanut toimintansa 1950. Yrityksen perustaja on Mishmar Ha’Emekin -kibbutsi, joka päätti kehittä maatilan liitännäiselinkeinoksi sopivaa tuotantoa. Teollinen toiminta pääsi vauhtiin vasta, kun yritys hankki muovisten paalauslankojen ja köysien valmistukseen tarvittavat koneet v. 1967.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Kaikkien 31.12.2019 mennessä kirjautuneiden kesken arvotaan kymmenen Lukijan idea -kirjaa (arvo 15 €).
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi