Maatalous
Esittely

Kastelutykki on ketterä vaihtoehto erilaisten lohkojen sadetukseen – Savon Siemen hankki toimivan laitteiston käytettynä 8000 eurolla

Tykkikastelulaitteisto on paras vaihtoehto, jos lohkot ovat epäsäännöllisiä ja samalla laitteistolla halutaan sadettaa mahdollisimman monta lohkoa. Laitteisto on uutena esimerkiksi vihannestilalle perusteltu hankinta, mutta käytettynä se voi olla varteenotettava vaihtoehto myös muihin tuotantosuuntiin.
Tuomas Anttila

Iisalmelaisella, luomusiementä pelloillaan viljelevällä Itikan tilalla on ollut sadetuslaitteet jo 1970-luvulta asti. Tuolloin tilan lähimmille siemenviljapelloille teetettiin sadetuslinjat ja käsipelillä siirreltävät sadettimet. Viisi vuotta sitten nykyinen isäntä Antti Sarvela päätti investoida muidenkin lohkojen kasteluun hankkimalla tykkikastelulaitteet.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää