Maatalous
Esittely Center pivot

Suomen ensimmäinen center pivot -kastelulaite sadettaa 23 hehtaaria yhdellä kierroksella – myös lyhyet siirrot kastelukohteesta toiseen onnistuvat

Peltojen sadetus on Suomessa melko harvinaista, vaikka satohyödyt ovat kuivina kesinä tuntuvia. Vielä harvinaisempia ovat center pivot -kastelulaitteet, sillä ensimmäinen laite saapui Suomeen viime kesänä.
Santeri Salo

Center pivot on kastelulaite, jossa toisesta päästään nivelletty puomi kiertää ympyrää. Laite on harvinainen näky pohjoismaissa, mutta kuivemmissa maissa kyseessä on yleinen ratkaisu suurten pinta-alojen kasteluun. Esimerkiksi Yhdysvaltain Nebraskan osavaltion satelliittikuvaa katsoessa näkymän täyttää noin 70 000 vihreää ympyrää, joihin syynä ovat juuri center pivot -kastelulaitteet.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää