Maatalous

Viljankuivausta aurinkoenergialla - Viljakas-kuivuri, esittely

Viljan viljelyn energiakustannuksia voi merkittävästi laskea käyttämällä kuivaukseen aurinkoenergiaa. Elinkaariarvioinnin perusteella esimerkiksi ohran viljelyyn tarvittavasta energiasta jopa puolet menee viljan kuivaukseen vuodesta riippuen.
Hydraulitoiminen pohjakuljetin liikuttaa kuivattavaa viljaa kuivurin ylempänä olevasta takareunasta alamäkeen kohti etureunaa.

VIljakas-kuivuri on paranneltu versio perinteisestä kylmäilmakuivurista, ja se käyttää lisälämmönlähteenä kuivauksessa aurinkoenergiaa. Taloudellisen säästön lisäksi aurinkoenergian käyttö viljan kuivauksessa on suotavaa myös ympäristönäkökulmasta. Viljakas-kuivurissa voidaan hyödyntää myös tilan muuta lämmöntuottoa, kuten hakelämpökeskuksen energiaa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää