Maatalous

Nurmen täydennyskylvöön on monia menetelmiä, mutta onko niistä jokin muita parempi?

Nurmen täydennyskylvö on yleistynyt vauhdilla, ja muuttunut monille nurmenviljelijöille vakiintuneeksi käytännöksi. Menetelmiä riittää, mutta niiden tuottamia hyötyjä on vaikea mitata.
Tuomas Anttila
Piensiemenlaitteen ja rikkaäkeen yhdistelmä on yleinen vaihtoehto täydennyskylvöön. Jos pellolle on jäänyt edellissyksynä runsas nurmikasvusto, tehostaa kuloheinäkerrosta rikkova haraus nurmen kasvuun lähtöä. Rikkaäkeen piikkikulma tulee säätää oikein, etteivät piikit vahingoita kasvustoa.

Erilaisia täydennyskylvöön käytettäviä työkoneita riittää. Yleisimmin käytettävä sähkötoiminen piensiemenlaite on pieni ja kevyt varuste, joka voidaan asentaa melkeinpä minne tahansa. Akusta virtansa saava keskipakolevitin voidaan yksinkertaisimmillaan kytkeä vaikkapa traktorin etupainotelineeseen tai mönkijän takakoriin, ja levittää siemenet pintaan hajalevityksenä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää