Maatalous

Koneviesti teki jarrutuskokeita eri renkailla ja yhdistelmillä – renkaat ovat tieturvallisuuden ydin

Palarenkaat ovat osoittautuneet liukkaan kelin maantieolosuhteissa paremmiksi kuin peltokäyttöön suunnitellut riparenkaat. Mutta minkä arvosanan saa rengasmalli, jossa yhdistetään tie- ja maasto-ominaisuudet?
Jussi Knaapi
Hybridimallin Nokian Tractor King toiminta liukkaalla kelillä on lähes palarenkaiden tasolla. Pelto-olosuhteissa puhdistuvuus rajaa toki käyttöä. Palarengas puolestaan pitää kuivissa pelto-olosuhteissa jopa paremmin kuin riparengas, kuten totesimme jankkuroinnissa kuvan olosuhteissa. Nurmiajoon ja pariasennukseen palarengas sopii myös hyvin.

Erilaisten traktori- ja työkonerenkaiden jarrutuskäyttäytymiseen maantieolosuhteissa ja erityisesti liukkaalla on syytä paneutua, koska yhtä suurempi osa traktoreiden käyttötunneista kuluu maanteillä. Samalla on mietittävä, miten rengas soveltuu myös peltokäyttöön.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää