Maatalous
Kverneland iXtrack T4 4600

Kverneland iXTrack T4 -kasvisuojeluruiskun työleveyttä voidaan säätää puolen metrin välein – säätömahdollisuus vähentää torjunta-aineiden käyttömäärää sekä käsittelemättömiä kohtia pellossa

Hinattavien kasvinsuojeluruiskujen suosio lisääntyy samaa tahtia työleveyksien kasvun kanssa. Suomeenkin on myyty 40 metrisiä hinattavia ja ainakin yksi uusi ajettava kasvinsuojeluruisku. Toimintojen automatisointi nostaa ruiskutustyön tarkkuutta ja vähentää torjunta-aineiden käyttöä. Paikkatietoa käyttämällä ruiskutus voidaan käynnistää ja pysäyttää jopa suutin kerrallaan, mikä vähentää päällekkäislevityksen minimiin.
Uolevi Oristo

Ruiskujen tekniikka on kehittynyt nopein harppauksin, sillä kemikaalien levitystä koskevat määräykset ovat kiristyneet vuosien varrella. Paikkatietoa käyttämällä ruiskutus voidaan käynnistää ja pysäyttää siten, ettei synny päällekkäislevitystä tai jää aukkoja. Suuttimet voidaan sulkea jopa yksittäin, eikä perinteiseen tapaan lohkoittain usean suuttimen ryhminä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää