Maatalous
Koneviestin viljelymenetelmäkoe

Mitä Koneviestin viljelymenetelmäkokeen 15. vuosi meille opetti? – Poikkeuksellisena kasvukautena suorakylvö sopii härkäpavulle

Olemme viimeisen kymmenen vuoden aikana kokeneet liiallisen kuivuuden ja märkyyden kaltaisia ääri-ilmiöitä. Viime vuosi ei ollut poikkeus, sillä talvi 2018/2019 oli jälleen poikkeuksellinen, sillä terminen talvi kesti Loimaalla vain 5 vrk ja maa jäätyi vain pinnasta. Viljelymenetelmäkokeessa noudatetaan ennakkoon sovittua kasvinvuorottelua, tänä vuonna vuorossa oli härkäpapu, joka menestyi haasteellista olosuhteista huolimatta hyvin.
Uolevi Oristo
Kävijät tutustuivat viljelymenetelmäkokeen kasvustoihin sekä menetelmiin ja kuuntelivat alan asiantuntijoiden alustuksia Loimaalla 4.8.2020 järjestetyssä pellonpiennarpäivässä.

Vuoden 2020 kasvukauden lähtökohta oli eteläisessä Suomessa hyvin haasteellinen. Savimaat kuivuivat hitaasti kylvökuntoon ja olivat optimaalisessa kylvökunnossa vasta kesäkuun alkupuolella.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää