Maatalous
maaperäskannaus

Maaperäskannausta tutkitaan

Esittelyssä olevia skannereita on tutkittu varsin laajasti sekä Kanadassa, että Hollannissa. Ja ylipäätään maaperän tutkiminen nyt esitellyillä proksimaalisilla sensoreilla on ollut merkityksellinen ja kiinnostusta herättävä aihe.
Jussi Knaapi
Kanadassa McGill ja Guelphin, sekä ruotsalaisen SLU toimesta on tehty toistaiseksi laajin selvitys maaperän ominaisuuksien sensoroinnista. Vertailussa oli mukana a) Satelliittikartoitus,b) EM/EC (Dualdem) kartoitus 2 syvyyteen, c) kolmen eri sensorin samanaikainen kartoitus (Veristech MSP3), d) Passiivi gammasäde kartoitus (Soil Optix). Kaikissa menetelmissä oli mukana RTK-tarkkuudella toimiva topografiakartoitus ja paikkakartoitus.

Kuinka pitkälle lopulta päästään ajatellen maaperän ominaisuuksia, on vielä osin avoin kortti. Se voidaan todeta, että kaikki menetelmät kykenevät jakamaan pellon erilaisiin vyöhykeisiin, joissa kaikissa menetelmissä jakavana tekijänä on saveksen ja karkeamman maalajitteen suhde.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää