Maatalous
Kokeilu

Kevätkylvöä - Horsch Pronto 4 DC -kylvölannoitin

Horsch Pronto DC -kylvölannoittimen kokeilu jatkui kevätkylvöillä, kuten lupasimme Koneviestin numerossa 17/2014. Numerossa kerroimme Pronto 6 DC -kylvölannoittimen käyttökokemuksia syyskylvöiltä. Keväällä kokeilimme neljä metriä leveää konetta, joka kylvää siemenet ja lannoitteet saman vantaan kautta.
Kokeilemamme Horsch Pronto 4 DC -kylvölannoittimen työleveys on neljä metriä ja säiliöiden yhteistilavuus 3 800 litraa.

Horschin kylvölannoitinvalikoima on laaja. Valmistaja ei kauppaa Pronto DC -konetta suorakylvökoneena, vaan minimuokattujen ja kasvinjätteitä sisältävien peltojen kylvölannoittimena. Tarjolla on kaksi mallistoa, joista toinen on varustettu erillisillä PPF-lannoitevantailla ja toinen kylvää siemenet ja lannoitteet saman vantaan kautta. Nelimetrisestä koneesta on lisäksi kaksi runkovaihtoehtoa: kiinteä tai hydraulisesti kuljetusasentoon taittuva malli.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää