Maatalous
FarmDroid FD20

FarmDroid FD20 -peltorobotti kylvää ja kitkee – maailmanvalloitus vasta alussa

Peltorobotit ovat vielä 2010-luvun aikana olleet enemmänkin mielenkiintoisia tutkimuskohteita kuin täysiverisiä maatalouskoneita. Joissain maatalouden työvaiheissa robotit voivat kuitenkin olla käyttökelpoisia laitteita jo nyt, ja joitain peltorobotteja onkin jo ehditty kehittää kaupallisiksi tuotteiksi asti.
Valmistaja
FarmDroid FD20 on aurinkovoimalla toimiva robotti, joka kylvää siemenet tarkasti määritettyihin paikkoihin, ja kylvön jälkeen haraa peltoa kasvien ympäriltä paikkatiedon perusteella.

DLG:n viime kesän peltopäivät korvanneessa DLG Feldtage Digital -virtuaalitapahtumassa yhtenä keskustelunaiheena olivat peltorobotit. Pääasiassa keskustelu koski roboteilla suoritettavaa mekaanista rikkakasvintorjuntaa, jossa peltorobotit ovat elementissään. Työvaiheen tehontarve voi olla pieni, mutta siinä vaaditaan tarkkuutta ja useita ajokertoja, jotka roboteilta onnistuvat.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää