Maatalous

Opettele tuntemaan peltosi paremmin – näin saat tietoa pellon pinnan alta

Uusi mittaustekniikka tarjoaa välineitä selvittää pellon rakennetta ja ominaisuuksia tavoilla ja tarkkuudella, josta aiemmin emme voineet haaveillakaan. Näkymät ovat mielenkiintoisia.
Jussi Knaapi
Kun pellolla ollaan, pitää referenssinäytteiden koordinaatit tallentaa mahdollisimman tarkasti ja myös itse näytteiden oton pitäisi olla ns. standarisoitua. Näin siksi, että samalle näytteenottopaikalle voidaan saapua vuosienkin kuluttua esimerkiksi toteamaan hiilipitoisuuden muutos.

Uusien skannaustekniikoiden suuri haaste on kyetä soveltamaan tekniikan tuomia mahdollisuuksia aina viljelyneuvontaan ja käytännön viljelyyn saakka. Mittaaminen alkaa olla jo hallussa. Raakadatan megatavujen filtteröinti, referenssinäytteiden prosessi, syy-seuraussuhteiden analysointi ja lopulta kaiken tämän datan soveltaminen biologisiin kasvutilanteisiin on haaste, jonka parissa nyt joka taholla työskennellään.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää