Maatalous
Kokeilu Kuhn Cultimer M 300

Kuhn Cultimer M 300 on avara kaksirivinen kultivaattori – laitteen T-jyrä toimii myös märissä olosuhteissa

Kuhn on yksi Euroopan suurimmista työkonevalmistajista ja tunnetaan meillä parhaiten heinäkoneistaan. Kuhnin muokkauskonevalikoimaan kuuluu kultivaattoreiden, lautasmuokkainten, kyntöaurojen ja kela - ja tasojyrsimien lisäksi myös kaista- eli strip till -viljelyn koneita. Kuhnin siirtyminen Lantmännen Agron valikoimaan voi lisätä sen osuutta muokkauskonemarkkinoilla, jolla tunnetut merkit ovat runsaasta tarjonnasta huolimatta säilyttäneet asemansa.
Tapio Vesterinen
Jäykällä maalla olisi pystyttävä pitämään suurempaa vauhtia, kun mihin vetokoneina olleiden n. 120 hevosvoiman koneiden rahkeet riittivät. Kuvassa ajetaan erittäin jäykässä maassa 8 kilometrin tuntinopeutta. Vauhdin nosto luokkaan 10–12 km/h parantaisi muokkaustulosta, mutta olisi vaatinut vähintään 20–30 hevosvoimaa enemmän tehoa.

Koneviesti kokeili Kuhn Cultimer M 300 -kultivaattoria syksyllä 2020 syysviljojen kevätmuokkauksessa sekä perinteisessä syysmuokkauksessa. Kultivaattoritesti tehtiin käyttämällä veturina 4 konelehden yhteisen testin traktoreita, joiden n. 120 hevosvoiman kokoluokka rajoitti sopivan kokoisten muokkauskoneiden valikoimaa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää