Maatalous
Kokeilu Bednar MZ6000

Bednar MZ6000 -vaakatasomurskain soveltuu monipuoliseen murskaukseen ja työhön

Vaakatasomurskainta käytetään luomuviljelyn lisäksi myös perinteisessä viljelyssä, koska se sopii viherlannoituskasvustojen murskauksen lisäksi erilaisten ympäristöhoitopeltojen niittoon, nurmien, laidunten ja kuminakasvustojen hoitoon. Vaakatasomurskain on toimintaperiaatteeltaan kuin iso, traktorivetoinen ruohonleikkuri, minkä vuoksi se ei ole niin herkkä kiville kuin kelamurskaimet.
Mikael Torvinen
Bednar MZ 6000 -vaakatasomurskain niittämässä Koneviestin viljelymenetelmäkokeen nurmella olevaa päistettä.

Keskipakoterillä varustettuja vaakatasoleikkureita on markkinoilla paljon. Bednar-vaakatasomurskainten valikoimaan kuuluu kolme erilaista mallia, joilla katetaan työleveydet 2,25–7,0 metriin. Bednar MO on yhdellä vaakatasoroottorilla varustettu nostolaitekiinnitteinen kone, jonka työleveys on 2,25 m. Kolmella roottorilla varustetusta MZ-mallista on 4,5 ja 6 metrin versio. Malliston huipulla on viisiroottorinen malli, jolla päästää 7 metrin työleveyteen.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää