Maatalous
Esittely Kuhn Merge Maxx 950

Kuhn Merge Maxx 950 on toisen sukupolven noukinkarhotin - uutuutena kaksilohkoinen rakenne ja poikkeuksellinen nostomekanismi

Noukinkarhottimia on joissain maailman kolkissa käytetty jo parikymmentä vuotta, ja Suomeen ne alkoivat rantautua reilut kymmenen vuotta sitten. Nyt noukinkarhotinten rakenteessa on käynnissä uusi kehitysaalto, kun kaksilohkoiset, keskelle ja sivulle karhottavat mallit tekevät tuloaan. Sama toimintaperiaate tullaan näkemään niin tulevilla sivuilla esiteltävissä ROC- ja Reiter Respiro -karhottimissa, kuin tässä jutussa esiteltävässä Kuhn Merge Maxxissa.
Tuomas Anttila
Kaksilohkoisessa noukinkarhottimessa matot voidaan liikuttaa sivusuunnassa erilleen toisistaan, joka mahdollistaa keskelle karhotuksen. Samalla kokonaistyöleveys kasvaa, mistä on hyötyä, sillä keskelle karhottaessa ei voida yhdistää heinää kuin yhdeltä työleveydeltä, toisin kuin sivulle karhottaessa.

Kuhnin uudistetut Merge Maxx -noukinkarhottimet saapuivat viime korjuukaudelle Suomeen. Muutosta on tapahtunut paljon verrattuna edeltäjämalli Merge Maxx 902 -karhottimeen, joka esiteltiin Koneviestin numerossa 14/2017. Juttu on luettavissa myös koneviesti.fi -sivustolta esimerkiksi hakusanoilla "Kuhn Merge Maxx". Muutoksien myötä Merge Maxx 950:n rakennetta on saatu yksinkertaistettua, minkä ansiosta karhotin on edeltäjäänsä kevyempi ja edullisempi, toiminnallisuus on kuitenkin pysynyt samana.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää