Maatalous
John Deere T560 Hillmaster

John Deeren Hillmaster-mallit on suunniteltu sivurinteissä puintiin - etuakselia kallistamalla puinti onnistuu koneisto suorassa jopa 15 % rinteissä

Rinnemaiden puinnissa ylä- ja alamäkeen ongelmia on puimurin kulkukyvyn lisäksi niin seulaston kuin kohlintenkin toiminnassa. Sivurinteeseen ajaessa normaalin puimurin seulastot kuormittuvat epätasaisesti, mutta rinnemaille suunniteltu puimuri selviää myös sivurinteessä puinnista, kun koneisto saadaan vaakasuoraan etuakselia kallistamalla.
Tapio Vesterinen
John Deeren Hillmaster-malleissa puintikoneisto saadaan säädettyä vaakasuoraan vielä 15 % sivurinteessä. Kone on vuoden 2013 mallia, tuolloin Hillmaster-versioita oli saatavilla niin T- kuin W-sarjankin kohlinpuimureista. Kortejärvellä rinteet pyritään puimaan aina sivurinteeseen.

John Deeren puimurimallistossa rinnepuimurit tuntevat mallinimen Hillmaster. Askolalaisen Vanhakartanon tilan isäntä Pasi Kortejärvi hankki John Deere T560 Hillmaster -puimurin käytettynä Englannista neljä vuotta sitten. Puintikoneisto on Kortejärven koneessa tavallista kohlinpuimuria vastaava ilman 3D-seulastoa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää