Maatalous
Esittely Capello

Capellon suoraniitto- ja leikkuupöydät tarjoavat leikkuutehoa merkistä riippumatta

Puimuri tai ajosilppuri voidaan varustella korjattavan kasvin mukaan vaihtamalla vakiovarusteena olevan leikkuupöydän tai noukkimen tilalle tietyn kasvin korjuuseen suunniteltu etuvaruste. Uusi tieliikennelaki lisää myös pöydän irrottamisen tarvetta, minkä vuoksi puimureihin ja ajosilppureihin on saatavissa hydraulisesti taittuvia pöytiä. Valikoimaltaan laajoilla, mutta myyntimääriltään pienillä, erikoispöytien markkinoilla on puimuri- ja ajosilppurivalmistajien lisäksi myös muutama pöytiin erikoistunut valmistaja.
Uolevi Oristo
Capello valmistaa useimpiin puimurimerkkeihin sopivia taittuvia leikkuupöytiä, joiden työleveydet ovat 4,8-7,0 metrin välillä.

Leikkuupuimurit ja ajosilppurit voidaan nykyään varustaa eri kasvien korjuuseen tarkoitetuilla korjuulaitteilla tai etuvarusteilla. Viljelykasvien valikoiman laajenemisen ja etenkin maissin viljelyn yleistymisen vuoksi erilaiset maissipöydät ovat yleistyneet ajosilppureiden varusteena. Puimureihin on vastaavasti tullut esimerkiksi öljy- ja palkokasvien puintiin tarkoitettuja erikoispöytiä, joissa terälaitteen ja syöttöruuvin välillä on esimerkiksi mattokuljetin.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää