Maatalous
Esittely John Deeren 9000

John Deeren 9000-sarjan ajosilppureilla uutta vääntöä rehuntekoon

Aiemmin suurimmat ajosilppurimallit miellettiin lähinnä maissinkorjuukoneina, sillä tehokasta konetta ei millään saisi hyödynnettyä nurmella ja suomalaisilla tiluksilla. Monet suuret tilat ja urakoitsijat ovat kuitenkin panostaneet kuljetuskalustoon ja siilotyöskentelyn sujuvuuteen, noukintekniikka on mennyt eteenpäin ja karhottimien työleveydet ovat kasvaneet. Nämä tekijät mahdollistavat nykyään myös tehokkaampien ajosilppurien täyden hyödyntämisen. Suomeen onkin viime vuosina myyty jo useita yli 700-hevosvoimaisia ajosilppureita, kuten tässä jutussa esiteltävät kaksi John Deere 9700 -ajosilppuria.
Tuomas Anttila

John Deere on täydentänyt nykyistä ajosilppurisukupolveaan vaiheittain. Vuonna 2014 valmistaja esitteli 8000-sarjan ajosilppurit, mikä kattoi sekä kapealla että leveällä silppurikoneistolla varustetut vaihtoehdot 380 ja 625 hevosvoiman välillä. Seuraavana vuonna mallistoon lisättiin kaksi leveäkoneistoista mallia suurempiin teholuokkiin. 8000-sarja esiteltiin Koneviestin numerossa 15/2017, ja jutun löytää myös koneviesti.fi -sivustolta esimerkiksi hakusanoilla ”John Deere ajosilppuri”.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää