Maatalous
Fendt Rotana V 160

Fendt Rotana -pyöröpaalain on tehokas laite, joka tekee todella tiiviitä paaleja – muutama lastentauti on kuitenkin jäänyt

Fendt Rotana -pyöröpaalain on merkkinä tuore, mutta tekniikaltaan tuttua tavaraa. 160 V on muuttuvakammioinen hihnakone, joka perustuu pitkälti Welgerin Tornado-malliin. Saimme uutuuspaalaimen kokeiluun toisen sadon loppupuolelle. Selvitimme reilun 700 paalin työrupeamalla, onko kehitystä tapahtunut.
Seppo Nykänen
Kaksi Fendtiä peräkkäin – 516 Varion 160 hv:n teho on koetuksella tiiviitä paaleja tekevän Rotanan kanssa.

Acgo osti Lelyn heinäkoneet muutama vuosi sitten. Kaupan mukana tulivat myös pyöröpaalaimet ja Fendt Rotanan perusrakenne onkin lähellä Welgerin Tornado-paalainta. Rotanan paalainosassa kammio muodostuu neljästä hihnasta ja paalin koko voi vaihdella välillä 0,7–1,6 m. Sidonnassa käytetään verkkoa, eikä muovisidontaa ole saatavana. Varamuovitelineitä on yhteensä 12 kpl ja ne on sijoitettu sivusuojien sisäpuolelle suojaan.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää