Maatalous
Kire 20

Kire 20 on Seppo Kuisma Oy:n ensimmäinen paineilmajarruin varustettu perävaunu – paineilmajarrujen toimintaa voidaan parantaa kuormantuntevan ALB-venttiilin avulla

Seppo Kuisma Oy esitteli FinnMetko-näyttelyssä uutuutena Kire-perävaunujen paineilmajarrujärjestelmän. Kävimme tutustumassa jarrujen toimintaan kuormatulla vaunulla suoritetulla koeajolenkillä.
Tapio Vesterinen
Kire 20 -vaunun paineilmalla toimivat nelipyöräjarrut pysäyttävät saumattomasti ja nykimättä myös täydellä kantavuuskuormalla. Soratiellä pyörät saa tarvittaessa lukkiutumaan, ja kumielementteihin perustuva aisajousitus vie terävimmät epätasaisuudet, vaikka joustovarat ovatkin melko lyhyet. Vaunu seurasi traktoria vakaasti myös 60 km/h nopeudella, rengaskoko on 710/40R22,5.

Kiren perävaunut on varustettu aiemmin aina hydraulisilla jarruilla, nyt saataville tulee siis myös paineilmajarrujärjestelmä. "Tämän kokoluokan vaunuilla ajetaan urakointikäytössä paljon ympäri vuoden vaihtelevilla kuormilla ja vaihtelevissa olosuhteissa. Lisäksi uuden traktoriasetuksen myötä paineilmajarrujärjestelmät ovat yleistyneet voimakkaasti suuremmissa traktoreissa, minkä vuoksi päätimme panostaa paineilmajarrujärjestelmän kehittämiseen", Seppo Kuisma kertoo.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää