Maatalous
Kokeilu Horsch Avatar 4.16 SD

Avatar 4.16 SD -kylvölannoitin on Horschin vaihtoehto sänkikylvöön – uutuutena sähköinen vannaspaineen säätö

Horsch markkinoi Avatar-kylvölannotinta yleiskoneena, jolla voi muokatun maan lisäksi kylvää myös sänkeen. Valmistajan mukaan vannaspaino voidaan säätää 300 kiloon asti. Kokeilukone oli varustettu sähköisellä vannaspaineen säädöllä, joka on tämän vuoden uutuus.
Uolevi Oristo
Horsch Avatar 4.16 SD -kylvölannoitin on tarkoitettu sängelle tai kevytmuokatulle pellolla. Kokeilussa olleen koneen työleveys on 4 metriä. Koneessa ei ole esimuokkaimia tms. minkä vuoksi vetotehon tarve on kohtuullinen. Kuvassa olevan Fendt Xylon 524 -traktorin teho on 140 hv ja säätyvätilavuuksisen hydrauliikan tuotto 105 l/min.

Horsch Avatar -kylvölannoittimen perusrakenne on vantaistoa lukuun ottamatta sama kuin Horsch Pronto -kylvölannoittimissa (KV 17/2014 ja 13/2015). Kuusi metriä leveä Avatar on esitelty Koneviestin numerossa 15/2018.

Kokeilussa ollella Avattarella kylvettiin keväällä 2020 yhteensä noin 120 ha rapsia ja vehnää.

Vetokoneena oli Fendt Xylon 524. Sen 140 hevosvoiman moottoriteho riitti tasaisilla maalla jopa 14 km/h vauhtiin.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää