Maatalous
Perhosniittomurskain

Perhoskoneen karhotusvarustus – turhake vai välttämätön varuste?

Perhosniittomurskaimen karhotusvarustus, eli ruuvi- tai mattoperä, voi olla korjuuolosuhteista ja muusta korjuukalustosta riippuen lähes turha varuste. Toisaalta taas sen ansiosta voidaan jättää yksi työvaihe väliin, ja mahdollisesti parantaa myös korjatun sadon laatua tai lisätä karhottimen työleveyttä.
Tuomas Anttila
Karhottavasta perhosesta on hyötyä 20-metrisillä sarkapelloilla, kuten vanhoilla turvetuotantoalueilla. Kun reunimmainen karhe siirretään keskemmälle, yltää 4-roottorinen karhotin yhdistämään koko saran heinät kerta-ajolla.

Perhoskoneen karhotusominaisuuden lisähinta ja jo lähtökohtaisesti painavaan takakoneeseen tuleva lisäpaino aiheuttavat sen, että kyseisen varusteen valintaan tulee olla hyvät perusteet. Tässä onkin nopea katsaus niihin tekijöihin, jotka määrittävät karhottavan perhoskoneen sopivuuden eri käyttökohteisiin.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää