Maatalous
Pellon talvehtiminen

Pelto talviteloille, mutta miten? – Näillä parannustoimilla pelto selviää talvesta

On hyvin tiedossa, että epävakaa ja sateinen talvi kuormittaa sekä pellon rakennetta että lisää riskiä erilaisista ravinnehävikeistä. Tähänkin tilanteeseen löytyy ripakopallinen hyviä korjausliikkeitä, kunhan toimeen ryhdytään.
Jussi Knaapi
Ajatellen pellon kuntoa ja ympäristövaikutuksia, pitäisi tarkistustoimet aloittaa pinnanmuotoilun tilanteen kartoituksesta ja tarvittaessa korjauksesta. Tehokkaana kertatoimena pitäisi muotoilu sisällyttää myös tulevan ympäristöohjelman tuettaviin toimenpiteisiin. FarmWorks Oy työstämässä Olli-Pekka Ruposen peltoa.

On vielä hyvässä muistissa viime talven ongelmalliset vesisadeviikot ja niistä kirjoitetut isot otsikot. Päällimmäisenä kaikuivat syytökset siitä, miten maatalous kuormittaa vesistöjä. Vähemmälle puheelle on jäänyt niiden keinojen esiin nostaminen, joilla tilannetta voitaisiin isosti parantaa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää