Maatalous
Kokeilu

Väderstadin Cross Cutter -lautaset sopivat erinomaisesti myös keväällä tehtävään kylvömuokkaukseen – tasaista muokkauspohjaa vauhdilla

Väderstadin Carrier lautasmuokkaimiin on saatavana CrossCutter Disc eli CCD-lautaset, jotka soveltuvat hyvin kylvömuokkaukseen. Koneviesti kokeili niitä 2018 keväällä 5 m leveässä Carrier-muokkaimessa. Koetta jatkettiin keväällä 2020, kun testasimme CCD-lautasten toimivuutta hinnaltaan edullisemmassa 4,0 m leveässä hinattavassa koneessa. Lautaset voidaan jälkiasentaa myös useimpiin vanhempiin Carrier-lautasmuokkaimiin.
Uolevi Oristo
Väderstad Carrierilla kannattaa ajaa lujaa, koska kone rikkoo silloin hyvin kokkareita, mutta kulkee silti vakaasti. Tehtaan suosittelema ajonopeus on 12–15 km/h, mutta me ajoimme jopa 20 km/h ongelmitta.

Koneviesti kokeili CrossCutter -lautasilla varustettua, 5 metriä leveää hinattavaa konetta keväällä 2018. Painava ja rakenteeltaan järeä kone todettiin erittäin sopivaksi sänkipeltojen kevätmuokkaukseen. Kone on tehokas, mutta kuitenkin hinnaltaan melko arvokas, minkä vuoksi Väderstad tarjoaa Cross Cutter kiekkoja myös 3–4 metrin nostolaite- ja hinattaviin koneisiin (3; 3,5 ja 4 m).

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää