Maatalous
Hukkakauramopo

Itse tehty hukkakauramopo omalta pajalta – katse kasvuston tasalle

Hukkakauran etsintä ja kerääminen on raskasta, mutta tärkeää työtä. Kerääjän avuksi on kehitetty erilaisia hukkakauramopoksi nimitettyjä ajoneuvoja, joiden myyntimäärät ovat edelleen pieniä. Ne on yleensä rakennettu ruohonleikkureiden ja mopojen osista, kuten nimikin jo kertoo. Hukkakauramopoja on tehty myös itse. Esittelemme tässä yhden itse tehdyn hukkakauramopon, joka on teknisesti etevämpi kuin monet valmiit laitteet.
Jan-Andres Lindfors
Toimittaja rakensi itse hukkakauran tarkkailuun soveltuvan hukkakauramopon.

Kasvuston seassa kävely raskasta säkkiä raahaten on kovaa hommaa, ja hukkakauraa metsästäessä kertyy päivän mittaan paljon kilometrejä. Työ tehdään usein heinäkuun puolivälistä heinäkuun loppuun, minkä vuoksi se kannattaa jakaa lyhempiin jaksoihin aamulla tai illalla pahimman kuumuuden välttämiseksi. Työsaavutus jää tällä tavalla vaatimattomaksi.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää