Maatalous
Vertailu

Vertailussa kuusi kolmemetristä nostolaitekiinnitteistä lautasmuokkainta – jyrävalinnan kanssa on syytä olla tarkkana

Lautasäes on yksi vanhimmista muokkauskoneista, jota on käytetty hyvin monipuolisesti sekä kevätmuokkaukseen että syysmuokkauksessa kynnön vaihtoehtona. Perinteinen lautasäes siirtää helposti maata koneen keskelle, mikä näkyy pellossa epätasaisuutena. Konevalmistajien vastaus oli lautasmuokkain, joka jättää huomattavasti tasaisemman työnjäljen. Lautasmuokkaimen ja lautasäkeen erona on, että lautasmuokkaimessa on aina vain kaksi perättäistä lautasriviä.
Magnus Sørlie
Kolmemetriset lautasmuokkaimet ovat nykymittapuulla mallistojen kapeimpia koneita. Näilläkin koneilla päästään helposti yli kolmen hehtaarin tuntisaavutukseen.

Päätimme ottaa selvää nykyaikaisten lautasmuokkainten ominaisuuksista. Saimme testin toteutukseen apua Nibion yliopiston professori Trond Borresenilta. Saimme mukaan vertailuun lautasmuokkaimet Amazonilta, He-Valta, Lemkeniltä, Pöttingeriltä, Unialta ja Väderstadilta. Kutsu lähetettiin myös Dalbolle ja Maschiolle, mutta näiltä valmistajilta emme saaneet konetta testiin.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää