Maatalous

Huomio peltojen hoitoon – tilanne ei ole toivoton vaan oikein toimien hyötyy viljelijä ja ympäristö

Kulunut kevät on jälleen alleviivannut säätilojen vaihtelun merkitystä. Haasteelliset olosuhteet kannustavat kiinnittämään huomiota peltojen hoitoon. Oikein toimien hyötyy sekä viljelijä että ympäristö.
Jussi Knaapi
Kaksi esimerkkiä – nurmi ja suorakylvö – miten sekä vesistö- että kasvihuonekaasujen päästöt ovat käännettävissä hyvään asentoon. Molemmilla pelloilla on korkeuseroja, jotka pellon peitteisen viljelytavan ansiosta eivät kuitenkaan aiheuta nettopäästöjä vesistöihin tai ilmakehään.

Kevättalviset sateet saivat helmi–maaliskuussa joet paikoin tulvimaan. Isojen otsikoiden takaa jäi ehkä huomaamatta, että hankalimmillakin alueilla todellisia ongelmalohkoja oli vähemmän kuin moni tuli ajatelleeksi.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää