Maatalous

Täsmäkylvöä monin tekniikoin – tavoitteena hyvä kylvötarkkuus ja -syvyys

Perinteisesti ajatellaan uuden tekniikan tuovan varsinkin lisää tehoa kylvöön. Nyt painopiste on siirtymässä kylvötarkkuuden parantamiseen. Riviviljelykasvien tekniikka kulkee edellä, mutta tavalliset teräviljojen koneet seuraavat perässä. Seuraavassa pikakatsaus aiheeseen.
Jussi Knaapi
Alan edelläkävijäfirman Monosemin vientipäällikkö Jean-Michel Gendreau esittelee siemensorttimenttia, joille tarkkuuskylvön tekniikka hyvin sopii.

Kylvötarkkuuden parantamiseen on monta reittiä. Sekä kylvösyvyyden että siemenvälin tasaisuuden osalta on tekniikassa parantamisen varaa. Myös orastumisaste on vain harvoin täysi 100 prosenttia, puhumattakaan, miten hyvin kylvetty siemen pystyy tuottamaan täysikokoisen tähkän.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää