Maatalous
Esittely Väderstad Tempo

Väderstad Tempo -tarkkuuskylvökone soveltuu monenlaisien riviviljelykasvien kylvöön – työsaavutus on hyvä kapeallakin koneella

Väderstad Tempo on mm. maissin, sokerijuurikkaan sekä öljy- ja palkokasvien tarkkuuskylvökone, joka soveltuu erilaisille kylvöalustoille. Jokaista riviä varten on oma kylvöyksikkö, mikä helpottaa koneen säätämisen eri riviväleille ja kylvöetäisyyksille. Valmistaja on panostanut suureen kylvönopeuteen, jotta kapeallakin koneella päästään hyvää hehtaaritehoon.
Tapio Vesterinen
Tämä Väderstad Tempo V -tarkkuuskylvökone on varustettu 12 kylvöyksiköllä sekä lisävarusteisella lannoitteen etusäiliöllä. Koneen omistaa Tammilehdon Herneet ja sitä käytetään vain herneen kylvöön.

Väderstad on investoinut paljon tarkkuuskylvökoneiden kehitystyöhön, koska maissin ja soijan viljelyalue kasvaa uusien lajikkeiden ja ilmaston muuttumisen vuoksi. Tilakohtaiset viljelyalat kasvavat, koska viljely levittyy kasvuolosuhteiltaan epäedullisimmille viljelyalueille. Pienenkin hehtaarisadon tuottaminen kannattaa, jos kulut ovat alhaiset ja hehtaareja on riittävästi.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää