Maatalous

Meno-paluu-koneen mattoperällä kolme karhetta yhteen – ajotapoja mattoperälliselle niittomurskaimelle

Mattoperä tekee hinattavasta niittomurskaimesta monipuolisen ja tehokkaan työkoneen. Rehuntekoketjun saa virtaviivaisemmaksi, kun kerta-ajolla hoituu sekä niittomurskaus että karhotus. Korjuukoneiden tehojen kasvaessa hinattavan mattoperäkoneen tekemä karhe voi jäädä pieneksi. Karhotusleveyttä voi kuitenkin kasvattaa kolmanteen niittokoneen leveyteen muuttamalla ajotapaa.
Tuomas Anttila
Meno-paluu-koneella voidaan niittää traktorin molemmilta puolilta, mutta mattoperä voi siirtää karheen vain vasemmalle. Tämän vuoksi kolmannen karheen yhdistäminen on haastavaa, mutta mahdollista.

Hinattavalla niittomurskaimella mattoperän kanssa niittämisessä on omia rajoitteitaan. Vaikka niittomurskain olisi molemmilta puolilta niittävä, eli niin sanottu meno–paluu-kone, siirtää mattoperä karheen yleensä vain koneen vasemmalle puolelle.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää