Maatalous
Claas 960 Terra Trac

Claas 960 Terra Trac -ajosilppurissa teloilla saa varmutta rehuntekoon

Claas on kehittänyt leikkuupuimureiden kumiteloja jo 30 vuoden ajan. Claasin tavoitteena on vähentää maan tiivistymistä, josta aiheutuvat haitat korostuvat koneiden kasvun myötä. Claas on lisännyt telojen tarjontaa omiin ajosilppureihinsa sekä suurimpaan traktorimalliinsa. Yritys myy tela-alustojaan myös muiden valmistajien perunan ja sokerijuurikkaan korjuukoneisiin.
Juho Nivala
Claas Jaguar 960 -ajosilppuri on kuvassa varustettu 7,5 m leveällä Orbis 750-maissinkorjuupäällä, joka kasvattaa koneen etuakselistolle kohdistuvaa painetta merkittävästi. Telat pienentävät pellon tiivistymistä varsinaisen korjuun aikana merkittävästi. Telan etupäät voidaan käännöksissä nostaa ylös, jotta ne eivät riko nurmen pintaa käännöksissä. Rehu korjattiin vieressä ajavaan Claas Cargos 760 -noukinvaunuun, joka oli varustettu silppurikäyttöä varten alas laskettavalla etulaidalla. Cargos 760-kuljetusvaunun etupäätä voidaan laskea reilusti alas helpottamaan kuormausta, kun maisiipelto avataan ajosilppurilla ja traktori ajaa silppurin perässä. Vaunussa on lisävarusteena kuorman suojapressu.

Claas ja sen edellinen maahantuoja Finnish Agro Machinery Oy esittelivät teloilla varustettua Claas 960 TT -ajosilppuriaan viime syksynä kahtena päivänä Ylivieskan seudulla. Sen jälkeen maahantuoja on vaihtunut, kun Hankkija osti Finnish Agro Machineryn toiminnot ja aloitti kaikkien Claas-koneiden myynnin. Siirto Hankkijalle sujui kivuttomasti Suomessa, sillä molemmat kuuluivat DLA-konserniin.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää